Lazerle ben tedavisi

20 Temmuz 2013 Cumartesi

BEN ALDIRMA TEHLİKELİ MİDİR?

BEN ALDIRMA TEHLİKELİ MİDİR?
Benler deriye rengini veren ve melanosit adı verilen hücrelerin oluşturduğu deri değişiklikleridir. Tıbbi adı nevus olan benlere insan vücudunda sıkça rastlanır. Bu benlerin çoğunluğu doğumdan sonra ve yetişkin yaşlarda ortaya çıkmaktadır. Fakat, doğumla beraber gelen benler de bulunmaktadır. Ancak doğumla beraber gelen benlerin, sonradan olanlara göre daha titizlikle incelenmesi ve takip edilmesi gerekmektedir.
İster doğuştan olsun isterse sonradan oluşsun, günümüzde özellikle estetik açıdan rahatsızlık duyulan benlerden kolayca kurtulmak mümkündür. Ancak öncelikle şu soru akla gelmektedir: “Ben aldırma tehlikeli midir?”
Ben aldırma yöntemlerinden bahsetmek gerekirse, öncelikle cerrahi yöntemle ben aldırmaktan söz edilebilir. Diğer yöntemlere göre daha klasik bir yöntem olan cerrahi müdahale, halk arasında estetik açıdan iz bırakacağı kaygısı oluşturmakta ve diğer yöntemlere göre daha zahmetli görülmektedir. Oysa cerrahi yöntemde çıkarılan dokunun patolojik olarak incelenmesi mümkün olduğundan herhangi bir kanserli hücre tespit edilmesi durumunda erken teşhis konulmasını imkanını sağlar. Bu nedenle çok büyük ve köklü nevusların (benlerin) fraksiyonel lazer, elektrokoter ve radyo frekansla çıkarılması tercih edilmemelidir.

Ben tedavisi tehlikeli midir?” sorusunun cevabına gelecek olursak vücudun herhangi bir bölgesinde bulunan bir benin herhangi bir yöntemle aldırılması tehlikeli değildir. Halk arasında bene bıçak değdirilirse yara azar gibi boş bir inanç bulunmaktadır. Eğer nevusda doktor tarafından fark edilen bir tümör tehlikesi görülüyorsa, benin biraz dışından normal doku ile birlikte parça alınarak patolojiye gönderilir. Böylelikle olası bir hastalık erken teşhis edilmiş olur. Böyle bir durum yoksa da ben vücuttan uzaklaştırılacağı için benin ileride kansere dönüşme riski de yok edilmiş olur.

1 yorum:

  1. In this fashion my buddy Wesley Virgin's adventure launches with this SHOCKING and controversial video.

    You see, Wesley was in the military-and shortly after leaving-he unveiled hidden, "self mind control" tactics that the government and others used to get anything they want.

    As it turns out, these are the same methods many famous people (notably those who "became famous out of nothing") and top business people used to become wealthy and successful.

    You've heard that you use less than 10% of your brain.

    That's really because the majority of your brain's power is UNCONSCIOUS.

    Maybe that thought has even taken place INSIDE your own mind... as it did in my good friend Wesley Virgin's mind seven years back, while riding a non-registered, beat-up garbage bucket of a car without a driver's license and $3 on his bank card.

    "I'm so frustrated with going through life paycheck to paycheck! When will I get my big break?"

    You've taken part in those types of thoughts, ain't it right?

    Your success story is waiting to start. All you need is to believe in YOURSELF.

    Watch Wesley Virgin's Video Now!

    YanıtlaSil