Lazerle ben tedavisi

20 Temmuz 2013 Cumartesi

BEN ALDIRMA TEHLİKELİ MİDİR?

BEN ALDIRMA TEHLİKELİ MİDİR?
Benler deriye rengini veren ve melanosit adı verilen hücrelerin oluşturduğu deri değişiklikleridir. Tıbbi adı nevus olan benlere insan vücudunda sıkça rastlanır. Bu benlerin çoğunluğu doğumdan sonra ve yetişkin yaşlarda ortaya çıkmaktadır. Fakat, doğumla beraber gelen benler de bulunmaktadır. Ancak doğumla beraber gelen benlerin, sonradan olanlara göre daha titizlikle incelenmesi ve takip edilmesi gerekmektedir.
İster doğuştan olsun isterse sonradan oluşsun, günümüzde özellikle estetik açıdan rahatsızlık duyulan benlerden kolayca kurtulmak mümkündür. Ancak öncelikle şu soru akla gelmektedir: “Ben aldırma tehlikeli midir?”
Ben aldırma yöntemlerinden bahsetmek gerekirse, öncelikle cerrahi yöntemle ben aldırmaktan söz edilebilir. Diğer yöntemlere göre daha klasik bir yöntem olan cerrahi müdahale, halk arasında estetik açıdan iz bırakacağı kaygısı oluşturmakta ve diğer yöntemlere göre daha zahmetli görülmektedir. Oysa cerrahi yöntemde çıkarılan dokunun patolojik olarak incelenmesi mümkün olduğundan herhangi bir kanserli hücre tespit edilmesi durumunda erken teşhis konulmasını imkanını sağlar. Bu nedenle çok büyük ve köklü nevusların (benlerin) fraksiyonel lazer, elektrokoter ve radyo frekansla çıkarılması tercih edilmemelidir.

Ben tedavisi tehlikeli midir?” sorusunun cevabına gelecek olursak vücudun herhangi bir bölgesinde bulunan bir benin herhangi bir yöntemle aldırılması tehlikeli değildir. Halk arasında bene bıçak değdirilirse yara azar gibi boş bir inanç bulunmaktadır. Eğer nevusda doktor tarafından fark edilen bir tümör tehlikesi görülüyorsa, benin biraz dışından normal doku ile birlikte parça alınarak patolojiye gönderilir. Böylelikle olası bir hastalık erken teşhis edilmiş olur. Böyle bir durum yoksa da ben vücuttan uzaklaştırılacağı için benin ileride kansere dönüşme riski de yok edilmiş olur.

BEN ALDIRMA

BEN ALDIRMA
             Vücudumuzun farklı birçok yerinde olabilen benlerin farklı tedavi şekilleri bulunmaktadır. Bu şekillerden en kesin ve tekrarlamayacak biçimde olanı muhakkak cerrahi bir işlem olan ben aldırmaoperasyonudur. Lokal anestezi altında çerçevesinde yapılan ufak bir ameliyattır.
                Ben aldırma revüsün çevresinden ve kenarlarından sağlam olan sınırları ile birlikte çıkarılarak çok ince bir şekilde dikişler kullanılarak oluşmuş olan açıklık estetikle kapatılır. Alınmış olan benler daha sonra tekrardan aynı yerde çıkmayacaktır. Yapılacak olan operasyon sonucunda 6 ay ile 1 yıl arasında bir sürede ince bir çizgi halinde iz kalacak ve daha sonra solarak en iyi bir şekle girecektir. Bu kalacak izin biçimi plastik cerrahide kullanılan en son tekniklerle size uygun şekilde olması planlanarak cilt altınız ve cildiniz için çok ince dikişler kullanılarak ayrı ayrı onarılmaktadır. Bu sebepten dolayı iz çok az kalacaktır ve belli bir süre sonunda da tamamen düzelecektir. Bu tür uygulamalar ister vücutta olsun ister yüzde olsun arınık ve uzman bir klinikte ayakta sınırlı uyuşturma ile çok kısa bir zaman içinde gerçekleştirilmektedir. Bu tarz cerrahi işlemlerin diğer yöntemlere göre uygulamalardan sonraki aşamada tekrardan oluşmasın önleyecek bir şekilde çıkarılıp alınmasıdır.

                Çıkarılan dokunun herhangi bir riske karşı patolojik incelemeleri yapılarak iyi veya kötü olma potansiyel riskini de böylece öğrenmiş olma şansı yaratmaktadır. Ben tedavisi işleminde ve sonrasında herhangi bir yan etki söz konusu olmamaktadır.    

RADYO FREKANSI İLE BEN ALDIRMA

RADYO FREKANSI İLE BEN ALDIRMA
Ben konusunda ülkemizde birçok yalan yanlış ya da eksik bilgiler insanlar arasında dolanmaktadır. Örneğin benlerin ciğer kanı ile oluştuğu konusunda ortaya atılan bilgiler tamamen yanlıştır. Ben melanosit adı verilen madde ile oluşan, çoğunlukla doğuştan gelen yapılardır.  Bir insanın vücudunun belli bölgelerinde sayısız miktarda ben olması, hiç hoş bir durum değildir. Bu durum, o kişiyi hem ruhen hem de fiziksel açıdan son derece rahatsız kılar. Benin hoş durduğu söylense de aslında en kötü ihtimalle sağlık açısından bile tehdit unsuru oluşturduğunu göz önüne alarak onlardan kurtulmalıyız. Peki, bu nasıl ve ne şekilde gerçekleşmektedir. Tıpkı saç ektirme teknolojisinde olduğu gibi ben aldırma konusunda da teknoloji istikrarlı bir biçimde ilerlemektedir. Lazer veya koterle ben aldırma dışında bir de radyo frekansı ile ben tedavisi yöntemi mevcuttur.
            Oldukça popüler ve yaygın bir yöntem olan radyo frekansı ile benaldırma metodu, özellikle çok daha büyük olan ya da şişkin olan benlerde devreye girer. Bu tip benler insanlar için çok daha rahatsızlık vericidir.
         Buharlaştırma yöntemi ile genelde tek bir seansta acısız bir biçimde radyo frekansı ile ben aldırma işlemi tamamlanır.  Radyo frekansının tespit edilmiş herhangi bir olumsuz yönü bulunmamaktadır. Kafasında bu konuda soru işaretleri olan kişiler, rahatlıkla böyle bir yönteme başvurabilmektedir. Operasyon sonunda söz konusu bölgede küçük bir iz kalabilmektedir.

LAZERLE BEN ALDIRMA

LAZERLE BEN ALDIRMA
Hepimizin vücudunun farklı yerlerinde benler olabileceği gibi vücudunda hiç ben olmayan bireyler de vardır. Benler yerleri itibariyle bazen güzelliğin bir parçası olurken bazen de güzelliğin önündeki en büyük engel olabilirler. Özellikle bayalar bu sebeplerle vücutlarındaki benlerden genellikle rahatsızlık duyarlar ve benlerinden kurtulmak isterler ancak ülkemizde yaygın olarak bilinen ve kesinlikle yanlış olan bir bilgi hanımları benlerini aldırmaktan alıkoyabilir. Bu bilgi ben aldırma işleminin kansere neden olduğu bilgisidir.
Ben aldırma işlemi ister cerrahi ben aldırma ister lazerle ben aldırma olsun hiç bir şekilde başlı başına kanser nedeni olarak kabul edilemez ancak benlerin biçimleri ve renkleri bize vücutta bulunan tümörler hakkında bilgi verebilir. İyi huylu ve kötü huylu olmak üzere ikiye ayrılan benler ancak cerrahi ben aldırma operasyonundan sonra alınan benin patolojiye gönderilmesi ile ortaya çıkar. Lazerle ben tedavisi son günlerde adından sıkça bahsettiren ve sağladığı etkili sonuçlarla bayanlara yardımcı olan bir uygulamadır. 15 ile 20 dakika arasında değişen lazer seansları ile 3 ya da dört seansta tamamen giderilebilen benler birçok bayanın daha mutlu olmasını ve güzelliklerine güzellik katmalarını sağlamaktadır.
Cerrahi operasyonların aksine kesinlikle ağrısız ve acısız olan lazerle ben aldırma operasyonlarından sonra bireyler alsa pansumana ihtiyaç duymazlar. Korunmaları gereken tek şey güneş ışıkları ve lazerli bölgeye yapılacak temaslar olur. Yine cerrahi operasyonların aksine hiçbir iz kalmadan gerçekleşen ben aldırma operasyonları birçok bayan tarafından bu özelliği ile sıklıkla tercih edilmektedir çünkü bayanlar benlerini aldıkları bölgede hayatlarının sonlarına kadar taşıyacakları bir bıçak izi taşımak istemezler.


18 Temmuz 2013 Perşembe

ben aldirma,ben tedavisi

Günümüzde cilt güzelliği, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine tüm insanlar için önemsenen bir konudur. Cilt, görünüş açısından ya da sağlığımızı etkileyecek türde kötü olduğu düşünüldüğünde çeşitli cerrahi operasyonlarla ya da lazer, radyo frekans vb. ile tedavi edilebilmektedir.Cilt güzelliği toplumla iç içe meslek gruplarında çalışmakta olan bazı kişiler için daha da önemsenmektedir. Eğitim kurumu çalışanları, pazarlamacılar,satış danışmanları gibi meslek gruplarında çalışan kişiler örnek olarak gösterilebilir. Cilt üzerinde oluşan benler başlıca cilt problemlerinden bir tanesidir. Doğuştan olup ilerleyen dönemde büyümüş ya da sonradan oluşmuş benler  özellikle ilk etapta göze çarpan; burunda, alında, çenede, kaşta, yanaklarda, boyunda, ensede bulunan benler çeşitli tedavi yöntemleri uygulanarak aldırılabilmektedir. Benler yaşlara göre değişkenlik gösterir. Çok rastlanan ben türleri nevüs, papül, hamanjiom, spider anjioma, polip, makul aktinik keratoz dur. Bunun dışında tıp dilinde bilimsel olarak sınıflandırılmış türlerden bulunmaktadır.

Halk arasında riskli, ölümcül vb. şekillerde söylentilerden dolayı beni olan kişiler ben aldırma işlemini riskli görmektedir ve tedaviden çekinmektedirler. Fakat halk arasında söylenilenlerin bilimsel değeri olmamaktadır. Oluşan benler fiziksel ya da görsel olarak rahatsızlık oluşturmaktaysa, rahatsızlık vermese bile önlem amacıyla tedavi edilmelidir. Ben aldırma işlemi çeşitli tedavi yöntemleriyle uygulanmaktadır. Teknolojik yöntemler bulunduğu gibi ben aldırma işlemi cerrahi operasyon ile de yapılabilmektedir. Tedaviye başlamadan önce lütfen en yakındaki hastanede ya da kontrol yaptırıp doktorunuzun yönlendirmesiyle hareket

ediniz.